Curs de Flauta en línia: Presentació

Hola a tothom!

Com ja sabeu, aprendre a tocar la flauta de bec és una de les activitats més tradicionals de l'àrea de música a escoles i instituts d'arreu. Sembla que encara no hem acabat de trobar un instrument que reuneixi les qualitats que té la flauta... fàcil, barata i molt accessible*.

El que avui us presento és una solució per a tots aquells docents que s'han trobat que aquest any ensenyar la flauta de bec pot ser més perillós que de costum, ja que a l'habitual mal de cap s'hi pot acabar sumant alguna altra complicació.

Es tracta del "Curs de Flauta de Bec en línia", que com sempre us presento en format vídeo de YouTube, al Canal "Escola a Casa". Cada setmana aniran sortint vídeos nous. És apte per a qualsevol flauta soprano barroca, però heu de tenir en compte que el capítol del FA 3 està especificat per flautes amb digitació moderna. 

És un curs molt accessible i que avança poc a poc. La meva idea és anar introduïnt totes les notes poc a poc i algunes cançons. Aquí us deixo el capítol 1 i 2, en que donem consells bàsics i també introduïm la nota Sol 3 amb alguns ritmes senzills. 





Pel que fa a les partitures, us deixo també el PDF amb totes les partitures que hauran de tocar els alumnes.


I la versió extesa, amb totes les imatges que surten al YouTube, per si voleu projectar-les a la classe. Ja us avanço que hi ha una segona part llesta per publicar.


En el meu cas faré el seguiment de les peces que els alumnes vagin tocant per Google Classroom, on hauran de fer-me arribar les gravacions que facin, però cadascú s'ho pot muntar com millor li vagi. 

Espero que us sigui ben útil!

Ens veiem ben aviat^^


*Tot i això des de fa uns anys existeix una notable iniciativa per introduir els flabiols i tamborins a les escoles, anomenada "El flabiol a l'escola", molt recomanable.


Comentaris